Over ons

Bij Henry IJzerman draait het niet alleen om fietsen; het gaat om de mensen erachter. Sinds 1929 delen we een passie voor tweewielers en een toewijding aan kwaliteit. Maak kennis met ons verhaal, de gezichten, en de liefde voor alles op twee wielen. Stap binnen en ontdek wie wij zijn

Het bedrijf

Welkom bij Fietsspecialist Henry IJzerman, gelegen aan het Westeind 27, een vertrouwd adres voor veel Papendrechters. Onze winkel, opgericht in 1929 door grootvader Huib IJzerman, begon als een plek waar kachelpijpen werden vervaardigd en ketels werden gesoldeerd. Huib was een ware handelaar en zag potentie in de verkoop van fietsen. De zaak groeide gestaag, en na het overlijden van Huib in 1961 namen zijn zoons de leiding. Het assortiment werd uitgebreid met wasmachines, stofzuigers, en zelfs kolenkachels. In de jaren zeventig moesten ze het hoofd bieden aan de opkomst van grote winkelketens, en besloten ze zich te concentreren op fietsen. In 1997 nam Henry IJzerman, kleinzoon van Huib en zoon van Wim, de zaak over. Met vastberadenheid en enthousiasme specialiseerde hij zich, zette zijn eigen koers uit en richtte zich op fietsen van gerenommeerde merken. Een foto uit die tijd toont Henry trots met de allereerste elektrische fiets in de Alblasserwaard, een keerpunt in de geschiedenis van de winkel. Vandaag de dag is Henry IJzerman dé plek voor hoogwaardige fietsen, deskundig onderhoud en vriendelijke service. De passie voor het vak zit in ons DNA, en we kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze winkel.

Verkoop

Bij Henry IJzerman draait het om jouw fietservaring, en daarom bieden we een uitgebreide selectie herenfietsen, damesfietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen en tweedehands fietsen. Of je nu op zoek bent naar comfort, snelheid of avontuur, wij hebben de perfecte tweewieler voor jou. Maar onze service gaat verder dan alleen fietsen – ontdek onze winkel vol accessoires, van trendy fietstassen en comfortabele zadels tot stijlvolle zonnebrillen en unieke bellen. Bij Henry IJzerman geloven we dat jouw fiets een weerspiegeling moet zijn van jouw persoonlijke stijl en behoeften. Bezoek onze winkel en laat ons je helpen de perfecte fiets en accessoires te vinden die passen bij jouw unieke smaak.

Service

Bij Henry IJzerman geloven we in simpelweg goed fietsen onderhoud. Onze monteurs zijn niet alleen experts in hun vak, maar ook mensen die weten dat een fiets gewoon moet doen wat ‘ie moet doen.

Bij ons geen gedoe, maar eerlijk en degelijk onderhoud. Of je nu langskomt voor een snelle reparatie of omdat je fiets kuren heeft, wij zorgen ervoor zonder onnodige extra’s. Jouw fiets verdient immers betrouwbare zorg.